Ugradnja želučane trake u hipnozi

Kako stopa pretilosti diljem svijeta neprestano raste, tako je i sve veća potražnja za operacijom ugradnje želučane trake. Operacija uključuje stavljanje tako zvane švedske trake u gornjem dijelu želuca i na taj način stvara se mala vrećica u koju može stati svega pola šalice hrane umjesto uobičajenih šest šalica. Kada se ta vrećica napuni mozak dobiva informaciju da je želudac pun. Pacijent sa tako ugrađenom trakom jede manje, duže osjeća sitost i na taj način gubi kilograme. Ta operacija je bolna i može izazvati bolne i neugodne posljedice. Zato se ljudi sve više okreću hipnotičkoj ugradnji trake, jer na taj način dobivaju sve dobre strane operacije, a zaštićeni su od mogućih komplikacija. Kako u SAD-u ima i najviše patološke pretilosti, američki hipnotizeri su razvili i najdjelotvorniji način za ugradnju trake u hipnozi. Hipnotičko ugrađivanje želučane trake je genijalan način da se pomogne ljudima da izgube prekomjernu težinu bez da prolaze opasne i skupe kirurške zahvate.

Sada je ta varijanta dostupna i kod nas. Koliko znam, mislim da sam jedina u Hrvatskoj koja je educirana raditi taj zahvat u hypnoterapiji. Hypno-želučana traka je poseban oblik hypnoterapije u kojem se um i tijelo u stanju hipnoze uvjeravaju da je operacija stvarno napravljena, želudac smanjen na veličinu golf loptice i počinju se tako i ponašati – klijent manje jede, dugo osjeća sitost, nema gladi i nervoze, a kilogrami se tope i nestaju. Ugradnja želučane trake hipnozom je programirana da stvara drugačiji odnos osobe prema hrani i alkoholu, tako da oni jedu puno manje i uživaju u općenito zdravijoj prehrani.

Ali kao što tradicionalna operacija ne popravlja stanje pacijenta odmah, niti on na čudesan način preko noći postaje vitak, tako i želučana traka u hipnozi zahtijeva vrijeme i promjenu životnih navika.

Sama terapija se sastoji od nekoliko tretmana, traži se individualni temeljni uzrok prejedanja ili pogrešne ishrane i reprogramira se. Radi se i na jačanju volje i samopouzdanja, ali i motivacije da se ustraje na tom putu. Isto tako osoba se upoznaje sa djelovanjem hipnoze, na koji način ona djeluje i kako pojačati njeno djelovanje. U slijedećim susretima vrši se priprema za samu operaciju, objašnjava se kako se želudac smanjuje i kako to djeluje na sam organizam. Vrhunac terapije je sama operacija, koja se obično radi u četvrtom ili petom susretu, ovisno o samom klijentu i njegovoj spremnosti. Nakon toga dolazi se na kontrolu najmanje jednom mjesečno, ali može i češće ako zatreba. Kod kuće klijenti slušaju posebni CD i tako pojačavaju djelovanje hipnoze na um i tijelo. Rezultati su izvrsni i trajni jer nikad ne podcjenjujte moć uma!