linda-isek

Hipnozom se bavim već dugi niz godina. Ta vještina me je vrlo rano, već u pubertetu, zainteresirala. Poticaj su mi bili američki filmovi, koji su hipnozu prikazivali na pogrešan i iskrivljen način, ali mladog čovjeka mogućnost stjecanja jedne tako „moćne“ vještine vrlo lako zanese. Kako sam rođena i odrasla u Dubrovniku, koji je premda poznato turističko središte, ipak veoma konzervativan grad, nisam imala koga pitati za objašnjenje tog pojma, a kamoli od nekoga učiti!

Počela sam proučavajući oskudnu dostupnu literaturu, koju mi je bez stručnog vodstva i prakse bilo više nego teško shvatiti. Vrlo brzo sam shvatila koliko su pogrešne bile moje predodžbe o hipnozi i koliko je ona ozbiljna i zaista moćna nauka, koja zahtjeva i mnogo učenja i mnogo vježbe. Kada mi je kao studentu u Zagrebu došla u ruke knjiga Kurta Teperweina „Visoka škola hipnoze“ mnoge stvari postale su mi jasnije i razumljivije! Osnove hipnoze sam svladala sama, griješeći i ispravljajući greške. Vježbajući na prijateljima i poznanicima ta vještina mi je postajala sve jasnija i lakša.

Kako u našoj zemlji u to vrijeme nije bilo odgovarajuće škole, svoje sam znanje upotpunila učeći privatno kod profesora J. Čaćića, autora mnogih knjiga o hipnozi i autogenom treningu. Praktično znanje o hipnotiziranju pružio mi je i Zdravko Tomašević, čovjek koji je 40 godina radio kao profesionalni mađioničar i hipnotizer. Nakon toga završila sam Omni Hypnosis Training Centar of Slovenia (OHTC of Slovenia) u Ljubljani. To je Slovenska filijala američke škole, koja se vodi u Sloveniji, Italiji i BiH. Ujedno sam i član američkog saveza za hipnoterapiju (National board of hypnosis).

Stručni naziv koji mi je dodijeljen glasi: Board Certified Hypnotist. Također sam član Australia’s Hypnosis Society, američkog HypnoThoughts.com. Svoje znanje o hipnozi upotpunila sam kod velikana kao što su Keith Hogan, Thomas Rhittenhouse, Clifford Mee, Igor Ledechowski, koji su me online tečajevima pored tradicionalne hipnoze uputili i u tajne Conversational i Covert hipnoze (razgovorne i prikrivene hipnoze), kao i osnovama NLP-a i od kojih i dalje u svakidašnjoj internetskoj konverzaciji dobivam nova znanja i korisne savjete.

 

Predstavljanje

Pogledajte moj videoŠto su rekli o meni

Članci iz časopisa